A- A+
Ηλεκτρονικά πλέον όλοι οι πλειστηριασμοί - Κανένας σε Ειρηνοδικείο
Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία θα πραγματοποιούνται από τα τέλη Φεβρουαρίου υποχρεωτικά όλοι οι πλειστηριασμοί.

Αυτό προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που κατέθεσε στη Βουλή την Τρίτη η κυβέρνηση.

Αποχή έως 31/1

Σε αυτό προβλέπεται ότι από τις 21.2.2018 όλοι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα υπήρξε απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με την οποία αναστέλλει τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς σε Ειρηνοδικεία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, η απόφαση ελήφθη «λόγω της εν εξελίξει νομοθετικής διαδικασίας εκσυγχρονισμού της διεξαγωγής των πλειστηριασμών».

Τρεις ημέρες πλειστηριασμοί

Με το πολυνομοσχέδιο ορίζεται ότι όλοι οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται μόνο εργάσιμη ημέρα Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 ή από τις 14:00 έως τις 18:00.

Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς κατά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, ήτοι από ώρα 13:59:00 έως 13:59:59 ή από ώρα 17:59:00 έως 17:59:59 δίδεται αυτόματη παράταση πέντε (5) λεπτών.

Για κάθε προσφορά που υποβάλλεται κατά το τελευταίο λεπτό της παράτασης, δίδεται νέα αυτόματη παράταση πέντε (5) λεπτών, εφόσον υποβληθεί μεγαλύτερη προσφορά.

Οι παρατάσεις μπορούν να συνεχισθούν για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο (2) ωρών από την ορισθείσα ώρα λήξης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, οπότε ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών.

Ηλεκτρονικός πλειστηριασμός δεν μπορεί να γίνει από 1η Αυγούστου έως 31 Αυγούστου, καθώς και την προηγούμενη και την επομένη εβδομάδα της ημέρας των εκλογών για την ανάδειξη βουλευτών, αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Οργάνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.