A- A+
«Σάρωσαν» το 2017 τα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε ελληνικά ομόλογα - Κέρδη ως 43%
Πρωτιά στις αποδόσεις του 2017 πέτυχαν τα περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, λόγω του ράλι που σημείωσαν οι τιμές τους.

Κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς και ειδικά στο δεύτερο εξάμηνο, οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων κατέγραψαν σημαντική πτώση, γεγονός που έδωσε ώθηση στις τιμές τους.

Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η διαφαινόμενη ταχεία συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για το κλείσιμο της τρίτης, έδωσε ώθηση στα κρατικά «χαρτιά».

Υψηλά κέρδη

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν σημαντικά οι τιμές των μεριδίων των ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού, που τοποθετούνται κατά κύριο λόγο σε αυτούς τους τίτλους.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί, κατά την περυσινή χρονιά οι αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων της κατηγορίας πέτυχαν κέρδη έως και 43,22%.

Στις πρώτες θέσεις των αποδόσεων βρέθηκαν όσα επενδύουν σε κρατικούς τίτλους, ενώ ακολούθησαν αυτά που τοποθετούνται σε εταιρικά ομόλογα ελληνικών επιχειρήσεων, που είχαν επίσης καλή πορεία.

Οι αποδόσεις ανά αμοιβαίο κεφάλαιο

Κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση