A- A+
Ακόμη δεν έχουν βεβαιωθεί τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα ΙΧ - Συνεχίζεται η ατιμωρησία
Από αναβολή σε αναβολή πάει η αποστολή των ειδοποιητηρίων για τα ανασφάλιστα οχήματα από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ούτε το 2017 λύθηκε το θέμα.

Πρόκειται για μία καθυστέρηση που όχι μόνο εγκυμονεί κινδύνους από την κίνηση αυτοκινήτων χωρίς ασφάλιση στους δρόμους, αλλά επιβαρύνει και τους συνεπείς ιδιοκτήτες, οι οποίοι πληρώνουν τελικά τη ...νύφη με αυξημένα ασφάλιστρα.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, «με αποκλειστική ευθύνη στελεχών της κυβέρνησης, δεν προχώρησαν οι διασταυρώσεις των βάσεων δεδομένων με στοιχεία κυκλοφορίας οχημάτων, διότι εντοπίστηκε -όπως ισχυρίστηκαν- κενό στην μηχανοργάνωση των υπηρεσιών που κρατούν τα στοιχεία αυτά, οπότε και προέκυπταν λάθη».

Φόβισαν οι εξαγγελίες

Ως αποτέλεσμα, τα ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν ανεμπόδιστα, αυξάνονται και συνθέτουν ένα κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, ενώ ο λογαριασμός που χρεώνεται στην κυβέρνηση για την συντήρηση του προβλήματος είναι βαρύς, όπως σημειώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θα αποσταλούν τα ειδοποιητήρια με τα πρόστιμα, ασφαλίστηκαν μέσα σε ένα μήνα 413.000 οχήματα

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα εξαρτώνται από την κατηγορία του οχήματος και τον κυβισμό τους:

  • 100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250cc
  • 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα
  • 200 ευρώ ΙΧ κάτω από 1.000cc και
  • 250 ευρώ για τα υπόλοιπα ΙΧ

Έρευνα αγοράς σε 1'

Μέσω του online εργαλείου σύγκρισης ασφαλιστικών προγραμμάτων που προσφέρει η insurancemarket.gr, έχετε άμεσα στα χέρια σας σε 1' τις προσφορές όλων των ασφαλιστικών εταιρειών.

Επιπλέον, μπορείτε να προχωρήσετε άμεσα στην ασφάλιση του οχήματός σας, τυπώνοντας το νέο σας συμβόλαιο στον εκτυπωτή σας!

Οι διαθέσιμες προσφορές δίνουν τη δυνατότητα ασφάλισης αυτοκινήτου από μόνο 43 ευρώ το εξάμηνο.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 150.000 οδηγοί έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία και κατάφεραν να μειώσουν τα ασφάλιστρά τους έως και 100 ευρώ.