A- A+
Λήγει η προθεσμία αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα - Για ποιους «ψήνεται» παράταση
Εκπνέει τα μεσάνυχτα της Τρίτης η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. Για ποιους μπορεί να δοθεί παράταση.

Μέχρι και τη Δευτέρα το απόγευμα είχαν υποβληθεί αιτήσεις από σχεδόν 2,4 εκατ. πολίτες, εκ των οποίων οι 1,2 εκατ. είχαν ήδη εγκριθεί για τη λήψη του έκτακτου βοηθήματος.

Το ποσό που θα καταβληθεί έως και τις 15 Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων ανέρχεται σε 680 εκατ. ευρώ περίπου, με το μέσο ποσό να διαμορφώνεται σε 570 ευρώ ανά δικαιούχο.

Αυτό σημαίνει ότι παραμένουν προς διάθεση επιπλέον 40 εκατ. ευρώ, από το συνολικό κονδύλι των 720 εκατ. ευρώ.

Το ενδεχόμενο παράτασης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα θα είναι εκ νέου διαθέσιμη για αιτήσεις, ώστε να μην αποκλειστούν πολίτες οι οποίοι αντιμετώπισαν χωρίς δική τους ευθύνη δυσκολίες.

Πρόκειται κατά βάση για τις εξής περιπτώσεις:

- Προβλήματα με τον ΑΜΚΑ

- Κάτοικοι πληγέντων περιοχών

- Ανασφάλιστα άτομα με αναπηρία που δεν εντοπίζονται

Διευκολύνσεις τελευταίας στιμής

Για τους ενδιαφερόμενους της τελευταίας στιγμής, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ όπως:

* Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή «άσχετα» άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου (συνήθως σε ζευγάρια όπου και στα δύο ΑΜΚΑ έχει δηλωθεί το ίδιο ΑΦΜ).

* Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

Προσοχή: Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης στην ΗΔΙΚΑ και δεν πρέπει ο κόσμος να προσέρχεται στα γραφεία της.

Διαβάστε επίσης

* Κοινωνικό μέρισμα: 32 ερωταπαντήσεις για το βοήθημα - Πώς θα το πάρετε