A- A+
Visa: Στείλτε χρήματα στις επαφές του κινητού σας τηλεφώνου
Νέες υπηρεσίες πληρωμών θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα η Visa Europe, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες της να κάνουν μία σειρά από συναλλαγές μόνο με το κινητό τους τηλέφωνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα το λανσάρισμα των πληρωμών από άτομο σε άτομο μέσω κινητών Visa Person-to-Person και των ειδοποιήσεων Visa Alerts, δύο νέων υπηρεσιών που έχουν σχεδιαστεί για να συνδράμουν τους καταναλωτές στη διαχείριση των χρημάτων τους και στην πραγματοποίηση πληρωμών μέσω κινητών.

Οι υπηρεσίες αυτές θα είναι εμπορικά διαθέσιμες για τις τράπεζες – μέλη της Visa Europe από τον Οκτώβριο του 2011.

Αποστολή μετρητών με το κινητό

Οι πληρωμές μέσω κινητών Visa Person-to-Person επιτρέπουν στους εγγεγραμμένους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα σε οποιονδήποτε κάτοχο κάρτας Visa στην Ευρώπη από το κινητό τους τηλέφωνο.

Η εφαρμογή διευκολύνει την αποστολή χρημάτων σε μια από τις επαφές που υπάρχουν καταχωρημένες στο ευρετήριο, σε κάποιο αριθμό κινητού ή σε ένα συγκεκριμένο αριθμό κάρτας Visa – ανεξάρτητα από τον αν ο αποδέκτης είναι εγγεγραμμένος στην υπηρεσία.

Τα πλεονεκτήματα των πληρωμών μέσω κινητών Visa Person-to-Person:

• Ευκολία και άνεση στις πληρωμές μέσω κινητών – είτε πρόκειται για είκοσι ευρώ που έχει δανειστεί κάποιος από έναν φίλο για το ταξί, έναν πιο εύκολο τρόπο να μοιραστούμε το λογαριασμό στο εστιατόριο ή την αποστολή χρημάτων σε έναν φοιτητή

• Δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη ξεχωριστού ειδικού λογαριασμού

• Ίδιο επίπεδο ασφάλειας που αποτελεί την εγγύηση των συναλλαγών με Visa

• Οι αποδέκτες δεν χρειάζεται να είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία για να λάβουν μια πληρωμή

Ειδοποιήσεις Visa Alerts

Οι ειδοποιήσεις Visa Alerts ειδοποιούν τους εγγεγραμμένους κατόχους καρτών Visa σε πραγματικό χρόνο, κάθε φορά που η κάρτα τους χρησιμοποιείται για αγορά ή για ανάληψη μετρητών μέσω του δικτύου πληρωμών της Visa Europe.

Τα πλεονεκτήματα των Visa Alerts:

• Εύκολος και άμεσος τρόπος παρακολούθησης συναλλαγών εντός ή εκτός χώρας

• Εύκολος τρόπος καταγραφής των πληρωμών, χωρίς να χρειάζεται να κρατάει κανείς όλες τις αποδείξεις

• Προστασία από περιστατικά απάτης – οι καταναλωτές ενημερώνονται άμεσα αν έχει χρησιμοποιηθεί η κάρτα τους χωρίς την άδεια τους

Σημειώνεται ότι οι πληρωμές μέσω κινητών Visa Person-to-Person και οι ειδοποιήσεις Visa Alerts έχουν αναπτυχθεί από τη Visa Europe σε συνεργασία με τη Monitise, και αποτελούν την πρώτη σειρά από διάφορες υπηρεσίες που θα είναι διαθέσιμες μέσω αυτής της συνεργασίας που ανακοινώθηκε στις αρχές του 2011.