A- A+
Eurobank: Δώστε το ακίνητό σας και ξεχρεώστε - Σε ποια τιμή γίνεται η ανταλλαγή
Ένα νέο προϊόν ρύθμισης που εξασφαλίζει στο δανειολήπτη έως και την πλήρη απαλλαγή από το χρέος του, προσφέρει η Eurobank στους πελάτες της με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Ο λόγος γίνεται για το προϊόν «Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου», μέσω του οποίου ο δανειολήπτης απαλλάσσεται από το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, παραδίδοντας στην τράπεζα το ακίνητό του.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Αναλυτικότερα μέσω της συγκεκριμένης ρύθμισης οριστικής διευθέτησης, στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια με προσημείωση ακινήτου, διευθετούνται ως εξής:

- Μεταβιβάζεται ο τίτλος ιδιοκτησίας του ενυπόθηκου ακινήτου από τον οφειλέτη προς την Τράπεζα, προς εξόφληση του δανείου κατά το ποσό της εμπορικής του αξίας

- Υπό προϋποθέσεις παρέχεται μερική ή ολική εξόφληση του δανείου που είχε λάβει ο οφειλέτης για το εν λόγω ακίνητο

Σε ποιους απευθύνεται

H λύση αυτή απευθύνεται αποκλειστικά σε οφειλέτες, με ενυπόθηκα στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια , σε ευρώ, στα οποία έχει επιδοθεί διαταγή πληρωμής και προϋποθέτει την έγκριση αρμόδιου εγκριτικού κλιμακίου.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της λύσης "Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου" δεν μπορεί να είναι δυσμενέστερο του αποτελέσματος της συμμετοχής της Τράπεζας στον πλειστηριασμό για το ίδιο ακίνητο.

Δηλαδή η τιμή στην οποία θα αγοράσει η τράπεζα το ακίνητο είναι ίση με την πραγματική του εμπορική του αξία.

Εάν αυτή είναι χαμηλότερη του χρέους, το υπόλοιπο διαγράφεται μερικής ή ολικής και εφόσον υπάρξει υπόλοιπο αυτό διακανονίζεται εκ νέου με πολύ καλούς όρους