A- A+
SMS banking: Στείλε μήνυμα στο ...λογαριασμό σας - Οδηγίες για την υπηρεσία ανά τράπεζα
Μετά το e-banking, το m-banking και το Phone Banking, τρεις συστημικές τράπεζες έχουν λανσάρει και την υπηρεσία sms banking για συναλλαγές με ...μηνύματα από το κινητό.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής, και ανάλογα με την τράπεζα, μπορείτε στέλνοντας SMS να μαθαίνεται πληροφορίες για τους λογαριασμούς ή την κάρτα σας και να κάνετε συναλλαγές.

Τι προσφέρει κάθε τράπεζα

Σήμερα την υπηρεσία SMS banking προσφέρουν τρεις τράπεζες, προσφέροντας στους πελάτες τους τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • EUROBANK

Με ένα απλό SMS μπορείτε να μαθαίνεται άμεσα το υπόλοιπο, τις κινήσεις και άλλες πληροφορίες για τους λογαριασμούς και τις κάρτες που έχετε στην τράπζα.

- Στείλτε γραπτό μήνυμα στο 6944-180000 ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

- Για να δείτε τα Υπόλοιπα όλων των Καταθετικών Λογαριασμών σας στείλτε Υ

- Για να δείτε τις τελευταίες 3 Κινήσεις ενός Λογαριασμού ή Κάρτας στείλτε Κ και τα τελευταία 4 ψηφία του προϊόντος που σας ενδιαφέρει ή Κ και τη φιλική ονομασία του (πχ. Κ1234, ΚMYCARD)

- Για να δείτε τις αναλυτικές πληροφορίες ενός Λογαριασμού ή Κάρτας στείλτε Ι και τα τελευταία 4 ψηφία του προϊόντος που σας ενδιαφέρει ή Ι και τη φιλική ονομασία του (πχ. I1234, IMYACCOUNT).

Οι πληροφορίες αφορούν αριθμό λογαριασμού/κάρτας, IBAN, διαθέσιμα και λογιστικά υπόλοιπα λογαριασμών, χρεωστικό υπόλοιπο και πιστωτικό όριο κάρτας.

- Για να λάβετε μήνυμα με όλες τις διαθέσιμες εντολές στείλτε M

- Για να λάβετε τη διεύθυνση από όπου μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή m-Banking στείλτε Β

Η υπηρεσία Eurobank SMS-Banking διατίθεται δωρεάν. Ισχύουν οι χρεώσεις χρήσης του δικτύου του παρόχου κινητής τηλεφωνίας για την αποστολή των SMS.


  • Τράπεζα Πειραιώς

Η υπηρεσία winbank sms banking σάς διευκολύνει να κάνετε ορισμένες βασικές συναλλαγές σας γρήγορα, στέλνοντας ένα απλό SMS από το κινητό σας. Διατίθεται σε φυσικά πρόσωπα.

Η εντολή σας είναι ένα σύντομο SMS που στέλνετε στο 6945 100 300 ή το 6937 100 300. Ο τρόπος σύνταξης των SMS είναι απλός και εύκολος να τον θυμάστε.

Ακόμη κι αν κάνετε λάθος σας αποστέλλεται από την Τράπεζα Πειραιώς βοηθητικό SMS.

Πληκτρολογώντας λοιπόν το αντίστοιχο SMS μπορείτε:

  • Να μάθετε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας
  • Να ενημερωθείτε για τις κινήσεις του λογαριασμού σας
  • Να μεταφέρετε χρήματα ανάμεσα σε λογαριασμούς σας
  • Να ανανεώσετε το χρόνο ομιλίας του καρτοκινητού σας (Cosmote, Q card, Vodafone ή Wind) με χρέωση του λογαριασμού σας
  • Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την αποστολή της εντολής σας, λαμβάνετε δωρεάν απαντητικό SMS στο ίδιο κινητό.

Οι συναλλαγές μέσω winbank sms banking έχουν χαμηλότερα ή μηδενικά έξοδα. Συγκεκριμένα:

Τα SMS που στέλνετε για την αποστολή της εντολής σας χρεώνονται από τον φορέα κινητής τηλεφωνίας ως απλό SMS, ενώ τα απαντητικά SMS της winbank είναι δωρεάν.

Για να εγγραφείτε στην υπηρεσία winbank sms banking, αρκεί να έχετε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, και κινητό τηλέφωνο. Η εγγραφή γίνεται:

  • Σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς
  • Μέσω winbank web banking
  • Μέσω winbank phone banking, καλώντας από σταθερό ή κινητό εντός Ελλάδος στο 18 28 38 και από το εξωτερικό στο +30 210 3288000

  • Alpha Bank

Η Alpha Bank προσφέρει την υπηρεσία Alpha Pay by SMS, που σας παρέχει την δυνατότητα να πληρώνετε την πιστωτική κάρτα σας και να φορτίζετε την προπληρωμένη κάρτα σας, με χρέωση καταθετικού λογαριασμού Alpha Bank.

Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή μηνύματος SMS από το κινητό σας τηλέφωνο, ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν είστε.

Παράλληλα, ενημερώνεστε με μήνυμα SMS για την έκδοση του μηνιαίου αντιγράφου λογαριασμού της κάρτας σας, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες για το συνολικό ποσό, το ελάχιστο ποσό πληρωμής και την ημερομηνία λήξεως της οφειλής.

Ακολούθως έχετε τις εξής δυνατότητες:

Για την φόρτιση προπληρωμένης κάρτας:

Στέλνετε μήνυμα SMS στο 19129 γράφοντας Α <κενό> «AMOUNT» <κενό> «XXXX», όπου «AMOUNT» νοείται το συγκεκριμένο ποσό. Το ποσό θα πρέπει να είναι ακέραιος αριθμός χωρίς κόμματα ή/και τελείες. Π.χ. Α 30 1234

Εγγραφείτε στην υπηρεσία καλώντας στην Εξυπηρέτηση Πελατών στο 210 326 0000 και δηλώνοντας:

  • Την κάρτα που επιθυμείτε να εγγράψετε (πιστωτική κάρτα ή προπληρωμένη κάρτα εκδόσεως Alpha Bank)
  • Τον λογαριασμό χρεώσεως Alpha Bank (λογαριασμός σε Ευρώ, στον οποίο είσθε κύριος δικαιούχος ή συνδικαιούχος)
  • Τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα πραγματοποιείτε τις εντολές πληρωμής (Ελλάδος)
  • Την προτιμώμενη γλώσσα εγγραφής σας στην υπηρεσία (ελληνικά ή αγγλικά)

Το κόστος αποστολής του SMS είναι 0,11 Ευρώ ανά SMS, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και χρεώνεται στο κινητό του πελάτη. Δεν υπάρχει καμία χρέωση από την Τράπεζα για την παροχή της υπηρεσίας.