A- A+
Έως 0,60% τα νέα προθεσμιακά επιτόκια της Alpha Bank - Τι άλλαξε
Έως και το 0,60% φτάνουν τα επιτόκια καταθέσεων της Alpha Bank, μετά τις περικοπές στις οποίες προχώρησε η Τράπεζα στις 30 Οκτωβρίου.

Οι προς τα κάτω αναπροσαρμογές έφτασαν έως και τις 10 μονάδες βάσης, ανάλογα με το προϊόν, με εξαίρεση κάποια κλιμάκια προθεσμιακών λογαριασμών για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Τα online προϊόντα πιο αποδοτικά

Η καλύτερη απόδοση προσφέρεται στις online προθεσμιακές καταθέσεις, με bonus ή χωρίς.

Οι προσφορές αυτές ισχύουν για το παλαιό χρήμα, που είναι εγκλωβισμένο στο τραπεζικό σύστημα λόγω των capital; controls.

Για το νέο χρήμα τα επιτόκια που προσφέρονται είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων διπλάσια.

Οι άλλες τράπεζες

Στις Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank που έχουν επίσης αναπροσαρμόσει τα επιτόκιά τους, η ετησιοποιημένη απόδοση δεν ξεπερνά το 0,40%.

Πλέον, η μέγιστη δυνατή απόδοση για τοποθετήσεις χρημάτων σε τυποποιημένα προϊόντα της τράπεζας είναι το 0,40%, ενώ για μικρά ποσά το επιτόκιο δεν ξεπερνά το 0,25%.

Η Eurobank κατάργησε και κάποια προϊόντα, τα οποία προσέφεραν τις ίδιες αποδόσεις με υφιστάμενα προγράμματα.

Πρόκειται για τις προθεσμιακές «Step Up» και «Ανεβαίνω Extra», οι οποίες πλέον δεν διατίθενται από τα καταστήματα της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια ανά προϊόν είναι ίδια ανεξαρτήτως διάρκειας, με τις υψηλότερες αποδόσεις να δίνονται στις προθεσμιακές καταθέσεις με καταβολή των τόκων στη λήξη.

Σε ανάλογες κινήσεις είχε προβεί και η Τράπεζα Πειραιώς μία ημέρα νωρίτερα. Πλέον αναμένονται οι αλλαγές των υπολοίπων τραπεζών.