A- A+
Νέα επενδυτικό προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου από την HSBC
Επενδύει στη σχέση δολαρίου και των νομισμάτων της Κίνας, της Ινδίας, της Ρωσίας και της Βραζιλίας και εγγυάται το αρχικό κεφάλαιο στη λήξη της κατάθεσης

Ενα νέο επενδυτικό προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου, με απόδοση συνδεδεμένη με τα νομίσματα τεσσάρων αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη, προσφέρει η HSBC. Η τράπεζα, αναγνωρίζοντας νέες επενδυτικές ευκαιρίες στα έντονα σημάδια μεταβολής που παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό οι παγκόσμιες συναλλαγματικές ισορροπίες, δημιούργησε τη νέα κατάθεση «BRIC FX».

Σύμφωνα με την ΗSBC, νέες τάσεις φαίνεται να διαμορφώνονται σχετικά με τη μονοκρατορία του «πράσινου» νομίσματος, με καθοριστική τη στάση των αποκαλούμενων χωρών BRIC (Βραζιλία Ρωσία, Ινδία και Κίνα), οι οποίες φανερώνουν πλέον με σαφήνεια την επιθυμία τους οι εμπορικές συναλλαγές τους να οριστικοποιούνται στα νομίσματά τους και όχι σε δολάριο ΗΠΑ. Η δυναμική αυτή συναλλαγματική σχέση και οι νέες παράμετροι που τη διαμορφώνουν, συγκεντρώνουν έντονα το ενδιαφέρον του κοινού τον τελευταίο καιρό.

Στο πλαίσιο των εξελίξεων αυτών, δημιουργήθηκε από την HSBC η νέα κατάθεση εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη BRIC FX, της οποίας η απόδοση καθορίζεται από τη συναλλαγματική σχέση του δολαρίου με τα νομίσματα: Ρεάλ Βραζιλίας, Ρούβλι Ρωσίας, Ρουπία Ινδίας και Ρενμινπί Κίνας, νομίσματα τεσσάρων από τις πιο δυναμικές οικονομίες στο παγκόσμιο στερέωμα.

Η μικτή συνολική απόδοση της κατάθεσης στη λήξη θα είναι ίση με τον μέσο όρο του καλαθιού των προαναφερθέντων συναλλαγματικών αποδόσεων, αν αυτός είναι θετικός, πολλαπλασιασμένος κατά 150%. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η απόδοση της κατάθεσης είναι μηδενική ενώ το κεφάλαιο του πελάτη είναι εγγυημένο στη λήξη. Η διάρκεια του προϊόντος είναι 3,5 έτη, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 3.000 ευρώ, δολάρια ΗΠΑ ή λίρες Αγγλίας. Η προεγγραφή έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 7 Οκτωβρίου 2009.