A- A+
Νέα άνοδος των υπολοίπων προθεσμιακών καταθέσεων τον Αύγουστο - Τρίτος σερί μήνας
Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο τα υπόλοιπα των προθεσμιακών καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, καθώς βελτιώθηκε το κλίμα στην οικονομία, μετά τη β΄ αξιολόγηση.

Πρόκειται για τον τρίτο συνεχή μήνα ανόδου των σχετικών μεγεθών. Από τον περασμένο Απρίλιο, οι προθεσμιακές καταθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 770 εκατ. ευρώ.

Εμπιστοσύνη

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι καταθέτες αισθάνονται πιο άνετα να δεσμεύσουν τα χρήματά τους για κάποιο διάστημα στις ελληνικές τράπεζες.

Άλλωστε η πλειονότητα των προϊόντων δίνει τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων χωρίς κόστος την ημέρα καταβολής των τόκων, που μπορεί να είναι κάθε μήνα.

Επιπλέον, αν γίνει πρόωρη ανάληψη σε οποιαδήποτε άλλη ημέρα, ο καταθέτης χάνει μόνον τους τόκους της περιόδου εκτοκισμού που διακόπηκε.

Εξάλλου, δέλεαρ για την τοποθέτηση χρημάτων σε λογαριασμούς προθεσμίας είναι τα διπλάσια επιτόκια για το νέο χρήμα που προσφέρουν οι τράπεζες, τα οποία κινούνται στα επίπεδα του 1%.

Δεν λείπουν μάλιστα και προσφορές των τραπεζών σε επιλεγμένους πελάτες με τα ίδια επιτόκια, για το παλαιό χρήμα, αρκεί να φέρουν πίσω ποσά άνω των 10.000 ευρώ.