A- A+
ΕΝΦΙΑ: Στον «άερα» ακόμη ο συμψηφισμός α΄ δόσης με επιστροφές φόρου
Με αργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ηλεκτρονικοί συμψηφισμοί του ΕΝΦΙΑ με επιστροφές φόρου, καθώς ακόμη 100.000 πολίτες δεν έχουν δει την αποπληρωμή του φόρου ακινήτων.

Ωστόσο μέχρι την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, που σημαίνει ότι ακόμη και φορολογούμενοι που έχουν μεγαλύτερη επιστροφή φόρου από το ύψος της, θα πρέπει να την εξοφλήσουν.

Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβαρυνθούν με μηνιαίος τόκους 0,73% επί του ποσού της πρώτης δόσης.

Δεν εκτελούνται οι επιστροφές φόρου

Επιπλέον, εάν δεν γίνουν οι συμψηφισμοί, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα επιστρέψει τα ποσά που δικαιούνται όσοι πλήρωσαν παραπάνω φόρο την περυσινή χρονιά μέσω των παρακρατήσεων.

Όσοι θέλουν να γίνουν ο συμψηφισμός τους άμεσα, θα πρέπει να επισκεφτούν τη ΔΟΥ στην οποία ανήκουν, ώστε να γίνει η διαδικασία ...manual.

Μία εναλλακτική λύση για να μην πληρώσουν άμεσα με μετρητά τη δόση του ΕΝΦΙΑ είναι να χρησιμοποιήσουν μία πιστωτική κάρτα.

Με τον τρόπο αυτό η χρέωση θα έλθει στο λογαριασμό τους έως και 45 ημέρες αργότερα και μέχρι τότε είτε το ΥΠΟΙΚ θα έχει κάνει την απαραίτητη διασταύρωση ή θα έχουν επισκεφθεί οι φορολογούμενοι την εφορία τους.