A- A+
Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ
Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι ηλεκτρονικές κάρτες του ΟΑΣΑ, οι οποίες θα αντικαταστήσουν σταδιακά τις κλασικές κάρτες και τα χάρτινα εισιτήρια.

Μετά το πράσινο φως από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη συλλογή προσωπικών στοιχείων από τον ΟΑΣΑ, άνοιξε ο δρόμος για να τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα.

Ήδη από την περασμένη άνοιξη έχουν εγκατασταθεί σε όλους τους σταθμούς μετρό, του ηλεκτρικού, του τραμ και στα λεωφορεία, τα μηχανήματα στα οποία θα γίνεται ανέπαφα η επικύρωση της κάρτας.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, εντός του Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθούν και οι πρώτες πύλες εισόδου στους σταθμούς του Μετρό και Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Ανέπαφο σκανάρισμα

Η διαδικασία θα ξεκινήσει σταδιακά αλλά για κάποιο διάστημα θα παραμένουν κάποιες πύλες εισόδου ανοικτές- δεν θα ανοίγουν δηλαδή ταυτόχρονα με τον σκανάρισμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου- ώστε να περνούν όσοι έχουν χάρτινα εισιτήρια.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς όλες οι πύλες θα κλείσουν όταν ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά αυτό προϋποθέτει την πλήρη εξοικείωση του κοινού με το νέο σύστημα.

Για την εξοικείωση του κοινού στα νέα δεδομένα ο ΟΑΣΑ προχωρά και σε εκπτωτικά προϊόντα όπως η χορήγηση δωρεάν ενός εισιτηρίου επιπλέον, με την αγορά μιας δεκάδας μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων. Επίσης προγραμματίζεται η έκδοση ενός ακόμη πακέτου προσφοράς των 30 εισιτηρίων.