A- A+
Από Σεπτέμβριο σε ...Οκτώβριο η φορο-λοταρια - Οι όροι του «παιχνιδιού»
Για ένα ακόμη μήνα αναβάλλεται η έναρξη λειτουργίας της φορολοταρίας για όσους κάνουν χρήση των καρτών στις αγορές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης αναμένεται μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου, με στόχο οι κληρώσεις να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Αποστολή στοιχείων

Για τη διενέργεια της λοταρίας, οι τράπεζες θα αποστέλλουν κάθε μήνα στο υπουργείο Οικονομικών όλα τα στοιχεία με τις συναλλαγές ανά ΑΦΜ.

Ανάλογα με το ύψος της συναλλαγής, κάθε φυσικό πρόσωπο θα κερδίζει συγκεκριμένο αριθμό λαχνών, με τους οποίους θα συμμετέχει στις κληρώσεις.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, η αναλογία ευρώ - λαχνών να είναι ευνοϊκότερη για συναλλαγές μικρότερης αξίας, καθώς σε αυτές η πιθανότητα φοροδιαφυγής είναι μεγαλύτερη.

Τα έπαθλα

Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών θα μοιράζει σε ετήσια βάση το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, 1 εκατ. ευρώ κάθε μήνα, σε 1.000 τυχερούς.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι κληρώνονται θα κερδίζουν το ποσό των 1.000 ευρώ σε μετρητά.

Εναλλακτικά θα δίνονται λιγότερα χρήματα σε περισσότερους τυχερούς ή περισσότερα χρήματα σε λιγότερους τυχερούς.

Πχ. 500 ευρώ σε 2.000 τυχερούς ή 2.000 ευρώ σε 500 τυχερούς.

Η πρώτη κλήρωση

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν στην πρώτη κλήρωση, που θα διενεργηθεί τον Οκτώβριο, θα συμμετάσχουν οι φορολογούμενοι με τις αγορές όλων των προηγούμενων μηνών του 2017 και ποιο θα είναι το ποσό που θα μοιραστεί.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι στην πρώτη κλήρωση να συμμετάσχουν όσοι είχαν πραγματοποιήσει συναλλαγές μέσα στο Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, θα διενεργηθεί μία μεγάλη κλήρωση με τη διάθεση συνολικά 8 εκατ. ευρώ για τις συναλλαγές των πρώτων οκτώ μηνών του 2017.