A- A+
Ξεκινά η νέα διασταύρωση για τα ανασφάλιστα ΙΧ - Έρχονται τα ραβασάκια
Θέμα ημερών είναι η πραγματοποίηση νέας διασταύρωσης από το υπουργείο Οικονομικών για την επιβολή των προστίμων σε όλα τα ανασφάλιστα ΙΧ.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα ξαναφορτωθούν στο Taxis τα παράβολα που φτάνουν έως και τα 250 ευρώ, σε όσους εντοπιστούν με ανασφάλιστο όχημα.

Συγκεκριμένα, θα γίνει από το υπουργείο Οικονομικών νέα διασταύρωση των βάσεων δεδομένων της Αστυνομίας, των ασφαλιστικών εταιρειών και του υπουργείο Μεταφορών, πριν τη βεβαίωση των προστίμων.

Τα πρόστιμα

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα εξαρτώνται από την κατηγορία του οχήματος και τον κυβισμό τους:

  • 100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250cc
  • 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα
  • 200 ευρώ ΙΧ κάτω από 1.000cc και
  • 250 ευρώ για τα υπόλοιπα ΙΧ

Απαλλαγή με 20 ευρώ

Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από την 4η Μαρτίου του 2004 να απαλλαγούν από κάθε οικονομική υποχρέωση, με κόστος 20 ευρώ.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφέρειας.

Μαζί με τη δήλωση, θα υποβάλλονται η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και οι πινακίδες του οχήματος (εφόσον βρίσκονται στην κατοχή του ενδιαφερόμενου).

Τέλη κυκλοφορίας που έχουν πληρωθεί για τα έτη μετά την ημερομηνία διάλυσης – αχρήστευσης του οχήματος δεν επιστρέφονται. Με την αίτηση χορηγείται βεβαίωση διαγραφής.

Online ασφάλιση με όφελος 40%

Μπορείτε να συγκρίνετε τα προγράμματα που προσφέρουν 21 ασφαλιστικές εταιρείες και να πετύχετε έκπτωση έως και 40% στο κόστος της ασφάλισης με το εργαλείο σύγκρισης προγραμμάτων του Moneyonline.gr.

Ελέγξετε online εάν το αυτοκίνητό σας φαίνεται ασφαλισμένο στην ειδική ιστοσελίδα του Επικουρικού Ταμείου.

* Οδηγίες για όσους επιβαρύνθηκαν από λάθος με το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα ΙΧ