A- A+
Ο χάρτης των ενοικίων για φοιτητική στέγη - Αναλυτικός πίνακας κατά περιοχή
Από τα 305 μέχρι και τα 393 ευρώ τον μήνα φτάνουν τα ενοίκια για τους φοιτητές που αναζητούν στέγη κοντά στις σχολές στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις αγγελίες που φιλοξενεί το δίκτυο Spitogatos.gr, η μέση ζητούμενη τιμή στο Αιγάλεω φτάνει τα 305 ευρώ (δηλαδή περίπου 6,1 ευρώ ανά τετραγωνικό) τον μήνα για ένα διαμέρισμα με μέση επιφάνεια γύρω στα 58 τ.μ.

Πολύ υψηλότερες, κοντά στα 390 ευρώ τον μήνα, είναι οι τιμές για τα διαμερίσματα στον Βύρωνα, ενώ στα 393 ευρώ μηνιαίως φτάνει η μέση τιμή ενοικίασης στο Παγκράτι.

Στον Πειραιά, όσοι αναζητούν φοιτητική στέγη θα βρουν ενοίκια με μέση τιμή περί τα 346 ευρώ τον μήνα και στην Καλλιθέα με 377 ευρώ τον μήνα.

Ενοίκια στη Θεσσαλονίκη

Λίγο χαμηλότερες είναι οι τιμές στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στον Εύοσμο, η μέση τιμή των ενοικίων φτάνει τα 283 ευρώ τον μήνα, ενώ στη Σταυρούπολη τα 272 ευρώ.

Ακριβότερα, κοντά στα 326 ευρώ τον μήνα, κινείται η μέση τιμή των ενοικίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στη Χαριλάου το μέσο ενοίκιο είναι στα 322 ευρώ και στην Τούμπα στα 313 ευρώ.

Στην Πάτρα, η μέση τιμή των ενοικίων φτάνει τα 244 ευρώ τον μήνα, ενώ στο Ρίο, τα 274 ευρώ τον μήνα.

Στα Ιωάννινα, η μέση τιμή ανέρχεται σε 300 ευρώ, στο Ηράκλειο Κρήτης στα 304 ευρώ, στη Λάρισα στα 249 ευρώ και στην Κομοτηνή στα 263 ευρώ.

Στα Χανιά, οι τιμές είναι πολύ υψηλές, με τα ενοίκια να αγγίζουν τα 370 ευρώ τον μήνα, ενώ πολύ χαμηλότερα ενοίκια εντοπίζονται σε πόλεις όπως η Πρέβεζα, η Σπάρτη και η Φλώρινα.

Αναλυτικότερα, οι τιμές σε βασικές φοιτητουπόλεις είναι οι εξής: