A- A+
Φορο-λοταρία: Οι συναλλαγές του Αυγούστου στην κλήρωση του Σεπτεμβρίου
Έως και τις 8 Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την έναρξη των κληρώσεων χρηματικών ποσών για όσους χρησιμοποιούν κάρτες στις αγορές τους.

Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών θα μοιράζει σε ετήσια βάση το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, 1 εκατ. ευρώ κάθε μήνα, σε 1.000 τυχερούς.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι κληρώνονται θα κερδίζουν το ποσό των 1.000 ευρώ σε μετρητά.

Εναλλακτικά θα δίνονται λιγότερα χρήματα σε περισσότερους τυχερούς ή περισσότερα χρήματα σε λιγότερους τυχερούς.

Πχ. 500 ευρώ σε 2.000 τυχερούς ή 2.000 ευρώ σε 500 τυχερούς.

Συλλογή λαχνών

Για τη διενέργεια της λοταρίας, οι τράπεζες θα αποστέλλουν κάθε μήνα στο υπουργείο Οικονομικών όλα τα στοιχεία με τις συναλλαγές ανά ΑΦΜ.

Ανάλογα με το ύψος της συναλλαγής, κάθε φυσικό πρόσωπο θα κερδίζει συγκεκριμένο αριθμό λαχνών, με τους οποίους θα συμμετέχει στις κληρώσεις.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, η αναλογία ευρώ - λαχνών να είναι ευνοϊκότερη για συναλλαγές μικρότερης αξίας, καθώς σε αυτές η πιθανότητα φοροδιαφυγής είναι μεγαλύτερη.

Η πρώτη κλήρωση

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν στην πρώτη κλήρωση, που θα διενεργηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο, θα συμμετάσχουν οι φορολογούμενοι με τις αγορές όλων των προηγούμενων μηνών του 2017 και ποιο θα είναι το ποσό που θα μοιραστεί.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι στην κλήρωση του Σεπτεμβρίου να συμμετάσχουν όσοι είχαν πραγματοποιήσει συναλλαγές μέσα στον Αύγουστο.

Επιπλέον, θα διενεργηθεί μία μεγάλη κλήρωση με τη διάθεση συνολικά 7 εκατ. ευρώ για τις συναλλαγές του πρώτου επταμήνου του 2017.