A- A+
Οριστική διαγραφή ΙΧ και απαλλαγή από όλους τους φόρους με 20 ευρώ - Η διαδικασία
Τη δυνατότητα να διαγράψουν οριστικά το όχημά τους από τις λίστες του υπουργείου Οικονομικών και να απαλλαχθούν πλήρως από τους φόρους, προσφέρει νέα ρύθμιση.

Με αυτή δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από την 4η Μαρτίου του 2004 να απαλλαγούν από κάθε οικονομική υποχρέωση, με κόστος 20 ευρώ.

Οριστική διαγραφή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθερίας του Τύπου, της Κυριακής, ο ιδιοκτήτης του προς οριστική διαγραφή οχήματος, με μια διαδικασία εξπρές θα δηλώνει ότι το όχημα δεν κυκλοφορεί πλέον πχ λόγω καταστροφής, αχρηστίας για πολύ καιρό, κλοπής κλπ.

Ωστόσο, όποιος δηλώσει ψευδή στοιχεία κατά τη δήλωση αυτή, απειλείται με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των συναρμόδιων υπουργείων, από τα 450.000 ανασφάλιστα οχήματα που έχουν μπει στο στόχαστρο, τα 300.000 μπορούν να σταματήσουν να αποτελούν βάρος για τον ιδιοκτήτη τους με αυτόν τον τρόπο.

Ποια είναι η διαδικασία

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφέρειας.

Μαζί με τη δήλωση, υποβάλλονται η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και οι πινακίδες του οχήματος (εφόσον βρίσκονται στην κατοχή του ενδιαφερόμενου).

Τέλη κυκλοφορίας που έχουν πληρωθεί για τα έτη μετά την ημερομηνία διάλυσης – αχρήστευσης του οχήματος δεν επιστρέφονται. Με την αίτηση χορηγείται βεβαίωση διαγραφής.