A- A+
Οι νέες προμήθειες για πληρωμή φόρων στο γκισέ - Επιβράρυνση έως 2 ευρώ
Με προμήθειες που φτάνουν έως και τα 2 ευρώ θα επιβαρύνονται οι πολίτες που θα πληρώνουν μέσω των ταμείων των τραπεζικών καταστημάτων το φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Μετά την περίοδο χάριτος που έδωσαν οι Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς για την εξόφληση της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, από αυτό το μήνα θα χρεώνονται προμήθειες για χρήση του γκισέ.

Τα έξοδα θα είναι χαμηλότερα και θα κυμαίνονται από 1 έως 1,20 ευρώ ανάλογα με την τράπεζα για όσους πληρώνουν με χρέωση λογαριασμού και θα φτάνουν έως και τα 2 ευρώ αν η πληρωμή γίνει με μετρητά.

Τι χρεώνει κάθε τράπεζα

Αυτό σημαίνει ότι η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ στο τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον γίνει χρήση του γκισέ, θα κοστίζουν.

Αναλυτικότερα, οι προμήθειες που θα χρεώνουν οι τράπεζες ανέρχονται στα ακόλουθα επίπεδα:

- Alpha Bank: Από τις 28/8 η τράπεζα θα εισπράττει 1 ευρώ εάν χρεωθεί καταθετικός λογαριασμός.και 2 ευρώ αν πληρωθεί ο φόρος με μετρητά

- Eurobank: Η Τράπεζα χρεώνει ήδη τους συναλλασσόμενους με 1,20 ευρώ αν γίνει χρέωση λογαριασμού και 1,50 ευρώ αν γίνει χρήση μετρητών

- Εθνική Τράπεζα: Από 1/8 η τράπεζα θα εισπράττει προμήθεια 1 ευρώ αν η εξόφληση του φόρου γίνει με χρέωση λογαριασμού και 1,50 ευρώ αν γίνει με μετρητά

- Τράπεζα Πειραιώς: Από τις 21/8 η τράπεζα θα εισπράττει προμήθεια 1,10 ευρώ αν η πληρωμή γίνει με χρέωση λογαριασμού και 1,50 ευρώ αν γίνει χρήση μετρητών

Οι εξαιρέσεις

Από τις προμήθειες για πληρωμή φόρων στο γκισέ εξαιρούνται συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, καθώς οι χρεώσεις θα καλύπτονται από το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, εξαιρούνται οι πληρωμές για ΕΝΦΙΑ και Φόρο Εισοδήματος των φυσικών προσώπων, τα οποία είτε είναι άνω των 70 ετών, είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Απαραίτητη προϋπόθεση να καταθέσουν τα χρήματα σε λογαριασμό τους και, στη συνέχεια, να προχωρήσουν σε μεταφορά του ποσού προς το λογαριασμό του Δημοσίου.