A- A+
Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2010 της Εθνικής Τράπεζας
Η Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2010 της Εθνικής Τράπεζας κατατάσσεται στο επίπεδο level B+ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο απολογισμών Ε.Κ.Ε. GRI-G3, καλύπτοντας πολύ υψηλό ποσοστό των απαιτήσεων του προτύπου.

Φέτος, στην τέταρτη έκδοσή της, για πρώτη φορά, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε ένα ακόμα βήμα πιο πέρα, πραγματοποιώντας εξωτερική επαλήθευση των στοιχείων που παραθέτει σε δύο βασικά κεφάλαια της Έκθεσης Ε.Κ.Ε. 2010, αυτά της Εταιρικής Διακυβέρνησης και της Αγοράς.

Στο μήνυμα του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκη, το οποίο εισάγει τον αναγνώστη στην Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας, σημειώνεται ότι:

«Στο πλαίσιο των αξιών και αρχών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ενσωματώνονται στην επιχειρηματική στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας, το 2010 θέσαμε ως στρατηγική προτεραιότητά μας τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τους πελάτες, υιοθετώντας ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ Τράπεζας και κοινωνίας.

Τηρώντας τις δεσμεύσεις της, η Τράπεζα, κατά τη διάρκεια του 2010, στήριξε ένα ευρύτατο φάσμα πρωτοβουλιών και προχώρησε για μια ακόμα φορά πέρα από τους αριθμούς, επιτυγχάνοντας σημαντικούς και απαιτητικούς στόχους».

Η Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2010 της Εθνικής Τράπεζας η οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων αναλυτικά στις ενέργειές της με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη, είναι διαθέσιμη και ηλεκτρονικά στο κοινό στο διαδικτυακό της ιστότοπο www.nbg.gr.