A- A+
Προσοχή! Νέο πιο «πονηρό» e-mail στοχεύει τα στοιχεία εισόδου στο Alpha e-banking
Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες απόπειρα υποκλοπής των στοιχείων εισόδου στο e-banking πελατών της Alpha Bank.

Μάλιστα, το τελευταίο e-mail που έχει σταλεί χιλιάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις είναι ακόμη πιο «πονηρό» από τα προηγούμενα.

Κι αυτό διότι ο αποστολέας του φαίνεται πως είναι η Alpha Bank, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου ορθογραφικά λάθη.

Το e-mail, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο screenshot ενημερώνει τον παραλήπτη πως έχει ένα νέο μήνυμα από την τράπεζα.

Το κόλπο

Τον προτρέπει να κάνει κλικ σε link για να το διαβάσει. Όποιος πατήσει πάνω σε αυτό, μεταφέρεται σε μία ιστοσελίδα που μοιάζει με αυτήν του e-banking της Alpha Bank.

Εάν κάνει το λάθος και πληκτρολογήσει τα στοιχεία εισόδου του εκεί, τότε αυτά έρχονται σε πλήρη γνώση του αποστολέα του e-mail.

Εάν δε, εισάγει και τους κωδικούς μίας χρήσης, τότε κινδυνεύει άμεσα με απώλεια των καταθέσεών του, καθώς την ίδια στιγμή ο επιτήδειος μπορεί να μεταφέρει τα χρήματά του όπου θέλει.

Αυτό είναι δυνατό διότι ο ηλεκτρονικός ληστής, την ίδια στιγμή που ο χρήστης πλοηγείται στην ψεύτικη ιστοσελίδα, βρίσκεται στην επίσημη σελίδα της Alpha Bank και χρησιμοποιεί τα στοιχεία εισόδου που μόλις έχει υποκλέψει.

Οι οδηγίες της Alpha Bank

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σβήσετε το e-mail και να μην πληκτρολογήσετε στοιχεία εισόδου στις παραπομπές που περιέχει.

Αν πιστεύετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος, επικοινωνήστε με την Alpha Bank στο τηλ. 2103260000.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τα στοιχεία εισόδου στις υπηρεσίες της.