A- A+
Πάνω από 300 χιλ. αυξήθηκαν τα ασφαλισμένα ΙΧ σε 40 ημέρες λόγω των προστίμων
Κατά 320 χιλ. αυξήθηκε ο στόλος των ασφαλισμένων αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά από την 1η Ιουνίου μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, εξέλιξη που συνδέεται με τα πρόστιμα.

Ως γνωστόν, το υπουργείο Οικονομικών βάση διασταύρωσης που πραγματοποίησε, υποχρεώνει όσους έχουν ανασφάλιστο όχημα να το ασφαλίσουν, αφού προηγουμένως πληρώσουν ένα παράβολο που κυμαίνεται από 100 έως 250 ευρώ.

Το σχετικό ...ραβασάκι απεστάλη με ειδοποίηση στους λογαριασμούς Taxis των ιδιοκτητών, ωστόσο τα πολλά λάθη που υπήρχαν στις σχετικές λίστες, ανάγκασε το υπουργείο να δώσει παράταση έως και τις 14 Ιουλίου για την ασφάλιση των οχημάτων.

Το ύψος του προστίμου

Όσοι προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματός τους μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, θα γλυτώσουν το παράβολο.

Το πρόστιμο διαμορφώνεται ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος, ως εξής:

  • 100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250cc
  • 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα
  • 200 ευρώ ΙΧ κάτω από 1.000cc και
  • 250 ευρώ για τα υπόλοιπα ΙΧ

Online ασφάλιση με όφελος 40%

Μπορείτε να συγκρίνετε τα προγράμματα που προσφέρουν 21 ασφαλιστικές εταιρείες και να πετύχετε έκπτωση έως και 40% στο κόστος της ασφάλισης με το εργαλείο σύγκρισης προγραμμάτων του Moneyonline.gr.

Μπορείτε να ελέγξετε online εάν το αυτοκίνητό σας φαίνεται ασφαλισμένο στην ειδική ιστοσελίδα του Επικουρικού Ταμείου.

Εάν δεν έχετε ασφαλίσει το όχημά σας και προκειμένου να αποφύγετε το πρόστιμο, θα πρέπει να προχωρήσετε στη σύναψη ενός νέου ασφαλιστηρίου συμβολαίου έως και τις 14/7.

Όσοι έχουν ήδη πληρώσει το παράβολο των 250 ευρώ και ασφαλίσουν τώρα ή έχουν ήδη ασφαλίσει το όχημά τους, θα το πάρουν πίσω από την εφορία.

Διαβάστε επίσης

* Οδηγίες για όσους επιβαρύνθηκαν από λάθος με το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα ΙΧ