A- A+
Οι 8 περιοχές με ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές από Μάιο έως Οκτώβριο
Ανοιχτά όλες τις Κυριακές το διάστημα από Μάιο έως και Οκτώβριο θα μπορούν να είναι τα εμπορικά καταστήματα σε 8 περιοχές, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Ποιες είναι.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της οποίας τα εμπορικά καταστήματα είναι υποχρεωτικά κλειστά.

Σημειώνεται ότι ήδη στο Δήμο Αθηναίων, λόγω τουρισμού, το μέτρο έχει τεθεί σε ισχύ από τις 19 Μαΐου, ημέρα δημοσίευσης του σχετικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι γεωγραφικές ζώνες

Άμεσα αναμένεται η έκδοση υπουργικής απόφασης, που είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων προς την Ελλάδα, για την έναρξη εφαρμογής του μέτρου και στις ακόλουθες περιοχές:

1. Παραλιακό μέτωπο

Στο τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο περιλαμβάνεται στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας.

Λόγω αυτής της πρόβλεψης, συγκαταλέγεται τουλάχιστον το νότιο τμήμα της επένδυσης στο Ελληνικό. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν περαιτέρω ρυθμίσεις στο μέλλον, έτσι ώστε να καλύπτεται από τη σχετική νομοθεσία το σύνολο της επένδυσης.

2. Πειραιάς

Στην περιοχή του Δήμου Πειραιώς η οποία περικλείεται από τις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή και Δημητρίου.

Τα όρια συμπίπτουν με τα όρια του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) που λειτουργεί στην περιοχή.

3. Καλλιθέα

Στην περιοχή του Δήμου Καλλιθέας η οποία περικλείεται από τις οδούς Αιγέως, Ευριπίδου, Ζερβού, Αγίας Λαύρας, Κρέμου, Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισίστρατου, πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου έως λεωφόρο Ποσειδώνος.

4. Π. Φάληρο

Στην περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η οποία εκτείνεται από τη λεωφόρο Αμφιθέας έως τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

5. Άλιμος

Στην περιοχή του Δήμου Αλίμου η οποία περικλείεται από τις οδούς Ελλης, λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανάσιου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου, λεωφόρο Αλίμου και λεωφόρο Ποσειδώνος.

6. Γλυφάδα

Στην περιοχή του Δήμου Γλυφάδας η οποία εκτείνεται από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

7. Περιοχή αεροδρομίου

Στο τμήμα του Ακινήτου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών το οποίο λειτουργεί ως Εμπορικό Πάρκο.

Σήμερα στο Εμπορικό Πάρκο λειτουργούν καταστήματα των αλυσίδων ΙΚΕΑ, Leroy Merlin, Κωτσόβολος και Factory Outlet. Δεν συμπεριλαμβάνεται το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen Athens, καθώς και το Smart Park.

8. Θεσσαλονίκη

Στο τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση 3046/51009/1994 (ΦΕΚ Β΄ 833), το οποίο περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.

Διαβάστε επίσης

* Ξεκινούν οι εκπτώσεις στις 10/7 - Πώς πρέπει να αναγράφονται οι τιμές