A- A+
Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι συναλλαγές με κάρτες - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
Από ρεκόρ σε ρεκόρ κινούνται οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα και το 2017, καταγράφοντας σημαντική άνοδο σε σχέση με πέρυσι. Τα τελευταία στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους πρώτους πέντε μήνες του 2017 οι συναλλαγές που πέρασαν από τα POS που είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 9,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Η πλειονότητα των συναλλαγών αυτών έγινε από Έλληνες, δεδομένου ότι από το παραπάνω ποσό κοντά στα 8 δισ. ευρώ έγιναν με κάρτες που έχουν εκδώσει οι ελληνικές τράπεζες.

Τα νέα POS

Εντυπωσιακή είναι και η εγκατάσταση νέων τερματικών αποδοχής καρτών από τις επιχειρήσεις, ενόψει του ορόσημου της 12ης Ιουλίου που αποτελεί την τελική προθεσμία για την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος στους περισσότερους κλάδους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αιτήσεις που γίνονται κάθε ημέρα για την εγκατάσταση νέων POS κινούνται πάνω από τα επίπεδα των 1.000 κατά μέσο όρο.

Είναι πιθανό τον Ιούνιο τα νέα POS που θα τοποθετηθούν να ξεπεράσουν ακόμη και τα 20.000.

Πάντως, στα μεγάλα αστικά κέντρα το δίκτυο των POS είναι αρκετά μεγάλο, καθώς περισσότερες από 9 στις 10 επιχειρήσεις αποδέχονται πλέον τις κάρτες ως μέσο πληρωμών.