A- A+
Ανακούφιση στις τράπεζες - Οκ από ΕWG για τη δόση και την αξιολόγηση
Ανακουφισμένες είναι οι τραπεζικές διοικήσεις καθώς το Euro Working Group που προηγείται του Eurogroup έδωσε το «πράσινο φως» για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Αίρεται με αυτόν το τρόπο μία σημαντική πηγή αβεβαιότητας που εμπόδιζε την ανάκαμψη της οικονομίας και την επιστροφή των τραπεζών στην κανονικότητα.

Όπως έγραφε νωρίτερα το Moneyonline.gr, δεν έχουν τέλος οι εκπλήξεις και οι ανατροπές στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Λίγες ώρες μετά τη διαρροή της κυβέρνησης ότι η απόσταση που μας χωρίζει από μία συμφωνία είναι μεγάλη και ότι θα πάει το θέμα στο Σύνοδο Κορυφής και την απάντηση ευρωπαίου αξιωματούχου ότι αυτό δεν θα γίνει δεκτό από τους Ευρωπαίους ηγέτες, ήρθε νέα ανατροπή των δεδομένων.

Με νέα διαρροή στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει λύση στο Eurogroup μετά τις επαφές που είχε τις τελευταίες ώρες ο Πρωθυπουργός με Ευρωπαίους ομολόγους του.

Η νέα διαρροή

Στο σχετικό τηλεγράφημα αναφέρονται τα εξής: «Έντονες διεργασίες στο θέμα της διαπραγμάτευσης παρατηρούνταν μέχρι αργά τη νύχτα: συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε, από τη Θεσσαλονίκη, πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες με ομολόγους του, αλλά και με επικεφαλής των θεσμών.

Από την ελληνική κυβέρνηση εκτιμούν ότι μπορεί και να υπάρξει "λευκός καπνός" σήμερα, στο Eurogroup. Αλλά, συμπλήρωναν, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να είναι κανείς βέβαιος ποια θα είναι η κατάληξη από τη σημερινή διαδικασία».

Η εξέλιξη αυτή έχει καθησυχάσει τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση παράταση της αγωνίας.