A- A+
Σοκ στις τράπεζες από τη διαρροή της κυβέρνησης ότι πάει για ρήξη στο Eurogroup
Σε ...αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι τραπεζικές διοικήσεις μετά τη διαρροή της κυβέρνησης ότι θα φτάσει τα πράγματα στα άκρα εάν δεν πάρει την επιθυμητή λύση από το Eurogroup της Πέμπτης.

Σύμφωνα με δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόσταση που χωρίζει την ελληνική πλευρά με τους θεσμούς για να υπάρξει συμφωνία στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της 15/6 είναι μεγάλη.

Η ίδια πηγή σημείωσε πως εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν πετύχει τη λύση που επιδιώκει, δηλαδή τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τότε θα αναζητήσει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της 22/6.

Ωστόσο, με δηλώσεις του στο capital.gr ευρωπαίος αξιωματούχος ξεκαθαρίζει ότι εάν δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup, τότε το ελληνικό ζήτημα δεν θα παραπεμφθεί στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, αλλά σε νέα συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης τον Ιούλιο.

Τι φοβούνται

Οι τραπεζίτες φοβούνται το ατύχημα, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει νέα αναβολή των αποφάσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο σκλήρυνσης των capital controls, εάν μετά από μία αποτυχία στο Eurogroup υπάρξουν αυξημένες εκροές καταθέσεων.

Ευελπιστούν πάντως πως όλα αυτά είναι επικοινωνιακά τρικ ή διαπραγματευτικοί ελιγμοί κι ότι τελικώς θα υπάρξει συμφωνία στις 15 Ιουνίου.