A- A+
Masterpass: Πώς να κάνετε online αγορές με τα δύο πρώτα ψηφιακά πορτοφόλια (video)
Οι Alpha Bank και Eurobank είναι οι δύο πρώτες τράπεζες που δημιούργησαν τα δικά τους ψηφιακά πορτοφόλια, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Masterpass της MasterCard.

Με τα νέα πορτοφόλια, οι πελάτες των δύο τραπεζών έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης online συναλλαγών χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να πληκτρολογήσουν στο site του εμπόρου τον αριθμό της κάρτα τους.

Κι αυτό διότι τα στοιχεία για την κάρτα τους είναι αποθηκευμένα στο ψηφιακό πορτοφόλι και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν για την πληρωμή είναι να επιλέξουν ποια κάρτα θέλουν να χρησιμοποιήσουν.

Και στις δύο περιπτώσεις, στο πορτοφόλι μπορούν να αποθηκευτούν μόνο κάρτες που έχουν εκδοθεί από την τράπεζα που λειτουργεί την εφαρμογή.

Η δυνατότητα χρήσης των δύο πορτοφολιών παρέχεται κατά τη διαδικασία του check out σε ηλεκτρονικά καταστήματα με το σήμα Masterpass.

Aγορές με το My Alpha Wallet

Η Alpha Bank έχει δημιουργήσει ξεχωριστή εφαρμογή, το My Alpha Wallet, το οποίο οι πελάτες της μπορούν να κατεβάσουν στην έξυπνη συσκευή τους.

Τα βήματα για την πληρωμή είναι τα εξής:

1. Στην check out σελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος επιλέγετε ως τρόπο πληρωμής το “MasterPass”.

2. Αυτόματα μεταφέρεστε στην αρχική σελίδα του my Alpha wallet. Συνδέεστε στο wallet σας με χρήση του username & του password.

3. Τέλος, επιβεβαιώνετε την πληρωμή με την προεπιλεγμένη κάρτα ή κάποια άλλη από τις αποθηκευμένες στο wallet σας και εισάγετε τον 6ψήφιο κωδικό που έχετε λάβει με SMS στο κινητό σας τηλέφωνο, για επιπρόσθετη ασφάλεια.

Δείτε τη διαδικασία στο ακόλουθο βίντεο:



Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής My Alpha Wallet είναι δυνατή και η πληρωμή πληθώρας λογαριασμών με χρέωση κάρτας, όπως φόρων, εισφορών, ρεύματος, τηλεφώνου κτλ.


Αγορές με το Eurobank Masterpass

Η Eurobank διαθέτει το δικό της ψηφιακό πορτοφόλι μέσω της εφαρμογής mobile banking της τράπεζας Eurobank app.

Τα βήματα για την πληρωμή είναι τα εξής:

1. Στην check out σελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος επιλέγετε ως τρόπο πληρωμής το “MasterPass”.

2. Μεταφέρεστε στη σελίδα Eurobank Masterpass όπου καταχωρείτε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή Επιστροφή app.

3. Αυτόματα σας έρχεται ειδοποίηση στο κινητό που σας ζητάει να επιβεβαιώσετε την πραγματοποίηση της συναλλαγής.

4. Συνδέεστε στην εφαρμογή Επιστροφή App, επιλέγετε την κάρτα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και πατάτε ολοκλήρωση συναλλαγής.

Όλη η διαδικασία στο ακόλουθο βίντεο: