A- A+
Δηλώσεις 2017: Στα 617 ευρώ ο μέσος φόρος στις πρώτες εκκαθαρίσεις - Οι άτοκες δόσεις με κάρτα
Στα 617 ευρώ διαμορφώνεται μέχρι σήμερα ο μέσος φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες που υπέβαλαν δήλωση και έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μέχρι και σήμερα έχουν υποβληθεί 276.592 φορολογικές δηλώσεις.

Τι έβγαλαν τα εκκαθαριστικά

Από αυτές οι 82.111 οδήγησαν σε χρεωστικό εκκαθαριστικό για τους φορολογούμενους στους οποίους βεβαιώθηκε συνολικό ποσό 50,66 εκατ. ευρώ (μέσος φόρος 617 ευρώ ανά εκκαθαριστικό).

Σε 43.345 φορολογούμενος εκδόθηκε πιστωτικό εκκαθαριστικό με το μέσο επιστρεφόμενο ποσό να ανέρχεται στα 321 ευρώ. Σε 151.136 φορολογούμενους εκδόθηκε μηδενικό εκκαθαριστικό.

Υπολογίζεται ότι πρόκειται να εκδοθούν περίπου 6 εκατ. εκκαθαριστικά και ο συνολικός φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι θα ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ.

Άτοκες δόσεις με κάρτα

Και για φέτος οι πιστωτικές κάρτες θα αποτελέσουν σύμμαχο των πολιτών στην προσπάθειά τους να είναι φορολογικά ενήμεροι.

Κι αυτό διότι το σύνολο του φόρου, κάθε διμηνιαία δόση ή και οποιοδήποτε ποσό μπορούν να αποπληρωθούν σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Ό μέγιστος αριθμός άτοκων δόσεων που προσφέρει κάθε τράπεζα ανέρχεται στα ακόλουθα επίπεδα:

  • 12 δόσεις: Τράπεζας Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα
  • 9 δόσεις: Eurobank, Alpha Bank