A- A+
Κεφάλαιο κίνησης: Το τερματικό POS γίνεται εργαλείο χρηματοδότησης - Όλα τα επιτόκια
Κεφάλαιο κίνησης με χαμηλά επιτόκια και εγγύηση τις πωλήσεις που πραγματοποιεί η επιχείρηση με το τερματικό αποδοχής καρτών, προσφέρουν οι τράπεζες.

Η σημαντική αύξηση του αριθμού των POS μετά την επιβολή των capital controls και η στροφή των καταναλωτών στο «πλαστικό» χρήμα, οδήγησε τις τράπεζες στη δημιουργία νέων δανειακών προγραμμάτων για τις επιχειρήσεις πελάτες τους.

Οι τελευταίες μπορούν να εξασφαλίσουν χαμηλότοκα δάνεια για κεφάλαιο κίνησης με δύο τρόπους:

- Πρώτον, μέσω της προεξόφλησης άτοκων δόσεων. Σε αυτήν την περίπτωση η επιχείρηση προεισπράττει τα ποσά των δόσεων που θα λάμβανε σταδιακά τους επόμενους μήνες, σήμερα.

Από το ποσό που εισπράττει αφαιρείται η προμήθεια της τράπεζας

- Δεύτερον, μέσω δανείων μονιμότερου χαρακτήρα με εγγύηση τις μελλοντικές εισπράξεις της επιχείρησης μέσω των POS

Όλα τα προϊόντα

Αναλυτικότερα, οι τράπεζες διαθέτουν τα ακόλουθα προϊόντα χρηματοδότησης, τα οποία είναι συνδεδεμένα με τις πωλήσεις που γίνονται μέσω των POS των πελατών τους:

  • Alpha Bank - My Alpha POS Credit Line

Πρόκειται για δάνειο κεφαλαίου κίνησης ανάλογα με τις παρεχόμενες εξασφαλίσεις και με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε:

Euribor 1Μ/3M/6Μ + περιθώριο 6,60% - 7,60%

ή

Ε.Δ.Ε (σήμερα 8,35%) + περιθώριο από -1,00% - 3,00%

Με το προϊόν «My Alpha POS Credit Line», η επιχείρηση δύναται να λάβει χρηματοδότηση Κεφαλαίου Κινήσεως, ανάλογα με το ύψος των συναλλαγών της που διενεργούνται μέσω του My Alpha POS τερματικού.

Το ύψος χρηματοδοτήσεως ξεκινά από 10.000 ευρώ και ανάλογα με το ύψος των συναλλαγών που διενεργούνται μέσω του My Alpha POS τερματικού.

Τα πλεονεκτήματα του προϊόντος είναι τα εξής:

- Άμεση ρευστότητα για την πλήρη κάλυψη των καθημερινών συναλλαγών της επιχειρήσεως και την αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων της.

- Έλεγχος και περιορισμός του χρηματοοικονομικού κόστους, καθώς το προϊόν παρέχεται με ανταγωνιστικούς όρους χρηματοδοτήσεως.

- Ευκολότερη ανακύκληση του κεφαλαίου κινήσεως μέσω της αποπληρωμής του από τις πιστώσεις των

  • EUROBANK - Ανοικτό Επαγγελματικό POS

Το Ανοικτό Επαγγελματικό POS σας δίνει τη δυνατότητα μέσω της εκχώρησης των πωλήσεων του POS να χρηματοδοτήσετε τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης σας.

Ισχύει προνομιακό επιτόκιο, με υποχρέωση καταβολής αποκλειστικά μηναίων τόκων για το ποσό που έχετε χρησιμοποιήσει και επιστροφή κεφαλαίου σύμφωνα με τις δικές σας δυνατότητες

Το ύψος χρηματοδότησης καθορίζεται σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησής σας, ενώ η διάρκεια του δανείου είναι αόριστη με ετήσια επαναξιολόγηση.

Ισχύει προνομιακή τιμολόγηση έως και 1% φθηνότερο από το βασικό τιμολόγιο της Τράπεζας, σύμφωνα με το ύψος της χρηματοδότησης και την παρεχόμενη εξασφάλιση

Παράλληλα, οι εισπράξεις από το POS πιστώνονται απευθείας στο δάνειο, συγχρονίζοντας τη χρήση ορίου με το συναλλακτικό σας κύκλωμα και εξασφαλίζοντας μειωμένο τελικό κόστος χρηματοδότησης

  • ΕΘΝΙΚΗ - Χρηματοδότηση αναγκών σε Κεφάλαια Κίνησης

Η χρηματοδότηση φτάνει έως το 100% των αναγκών χρηματοδότησης και η διάρκεια του δανείου μέχρι 12μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης.

Τα όρια προσαρμόζονται στο ύψος των πωλήσεών σας και στις ανάγκες ρευστότητας της επιχείρησής σας.

Η εξόφληση του κεφαλαίου γίνεται σε τακτά διαστήματα ή ανάλογα με τη ληκτότητα των σχετικών απαιτήσεων.

Ισχύει εξάμηνη χρέωση τόκων, ενώ το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο, που προσδιορίζεται από το Βασικό Επιτόκιο για Κεφάλαια Κίνησης, πλέον περιθωρίου από 0,50% - 4,75%.

Παράλληλα, η τράπεζα σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε σε μετρητά στοιχεία του ενεργητικού της επιχείρησής σας, όπως απαιτήσεις από πωλήσεις μέσω πιστωτικών καρτών με το σύστημα των άτοκων δόσεων.

Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο και ανέρχεται σε 8,60%.

  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS

Το ύψος του δανείου ξεκινά από τις 4.000 ευρώ και μπορεί να ανέλθει έως το 30 % του τζίρου που πραγματοποίησε η επιχείρηση μέσω POS το τελευταίο 12μήνο.

Η διάρκεια είναι αόριστη με ετήσια ανανέωση, ενώ το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο, με βάση το Βασικό Επιτόκιο Βραχυπρόθεσμων Χορηγήσεων / Β.Ε.Χ , σήμερα 9,25%.

Αποπληρωμή

• Ελάχιστη μηνιαία καταβολή 5% για τόκους και κεφάλαιο το μήνα επί του εκάστοτε χρεωστικού υπολοίπου

• Αποπληρώνετε αυτόματα μέσω των συναλλαγών που πραγματοποιούνται από το POS

• Έχετε τη δυνατότητα ελεύθερης επαναχρησιμοποίησης του κεφαλαίου