A- A+
Αυξάνει τα επιτόκια στο λογαριασμό μισθοδοσίας η Εθνική – Οι καλύτερες προσφορές της αγοράς
Σε αύξηση των επιτοκίων του λογαριασμού «Μισθοδοτικός Plus» έως και 0,50% προχώρησε η Εθνική Τράπεζα, ενώ και υπόλοιπες τράπεζες διατηρούν σε ελκυστικά επίπεδα τις αποδόσεις που ξεπερνούν ακόμη και το 5%.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολοι οι λογαριασμοί μισθοδοσίας ΕΔΩ
Η Εθνική Τράπεζα μέσω του καταθετικού της προϊόντος για μισθωτούς και συνταξιούχους προσφέρει ετησιοποιημένο επιτόκιο που φτάνει ανάλογα με το ύψος της αποταμίευσης έως και το 1,75%.

Πρόκειται για χαμηλό επιτόκιο σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό, ωστόσο η κίνηση της τράπεζας να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στο λογαριασμό μισθοδοσίας είναι ενδεικτική της πρόθεσής της να ρίξει βάρος και σε αυτήν την κατηγορία προγραμμάτων.

Επιτόκια πάνω από 5% για μικροποσά

Οι αποδόσεις στις υπόλοιπες τράπεζες μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και το 5,5% σε ετήσια βάση, ακόμη και για μικροποσά της τάξης των 1.000 – 5.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων του Moneyonline.gr, για μέσο υπόλοιπο 5.000 ευρώ οι ετήσιοι τόκοι μπορούν να φτάσουν έως και τα 280 ευρώ, ενώ με 10.000 ευρώ το αντίστοιχο ποσό διαμορφώνεται σε 340 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε γενικές γραμμές οι συγκεκριμένες προσφορές δεν ισχύουν επ΄ αόριστον.

Ωστόσο, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, το επιτόκιο της τρέχουσας περιόδου μπορεί να «κλειδώσει» για ένα έως δύο χρόνια, διασφαλίζοντας τον καταθέτη από μελλοντικές αναπροσαρμογές στα τιμολόγια της τράπεζας.

Οι δικαιούχοι των λογαριασμών μισθοδοσίας

Δικαιούχοι των λογαριασμών μισθοδοσίας είναι οι εξής:

1. Δημόσιοι Υπάλληλοι – Συνταξιούχοι. Όλοι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την τράπεζα της αρεσκείας τους, χωρίς κανένα περιορισμό.

Αυτό συμβαίνει διότι τα ασφαλιστικά Ταμεία και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι συμβεβλημένες με όλες τις τράπεζες μέσω της εταιρείας διατραπεζικών συστημάτων (ΔΙΑΣ).

2. Ιδιωτικοί Υπάλληλοι. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν πιο περιορισμένες επιλογές.

Αυτό συμβαίνει διότι αναγκαστικά θα πρέπει να επιλέξουν λογαριασμό μόνο μεταξύ των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται.

Το σύνηθες είναι μία εταιρεία να συνεργάζεται μόνο με μία τράπεζα. Ως εκ τούτου οι επιλογές τους είναι περιορισμένες.

Μία λύση είναι να πείσουν οι εργαζόμενοι τον εργοδότη τους να συνάψει συνεργασία με την τράπεζα που τους συμφέρει περισσότερο.