A- A+
Έως 12/4 η καταβολή του Δώρου Πάσχα - Συνεχές ωράριο στα καταστήματα από 6/4
Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει οι επιχειρήσεις να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα, το οποίο δικαιούνται όσοι εργάζονται σε μία επιχείρηση από την αρχή του έτους.

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα.

Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσεως της σχέσεως.

Οι κυρώσεις

Η καταβολή του Δώρου γίνεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017. Δεν επιτρέπεται η καταβολή του Δώρου σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα.

Κάθε εργοδότης που δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολούμενους σε αυτόν τις οφειλόμενες αποδοχές, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των υπαλλήλων ή της Επιθεώρησης Εργασίας ή της Αστυνομικής Αρχής ή της επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων.

Οι κυρώσεις προβλέπουν φυλάκιση μέχρι 6 μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το ύψος δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού.

Να επισημανθεί δε, ότι ισχύει η αυτόφωρη διαδικασία.

Το εορταστικό ωράριο

Ξεκινά την Πέμπτη 6 Απριλίου το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία θα λειτουργούν συνεχόμενα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, η λειτουργία επιτρέπεται από τις 1 μ.μ. μέχρι τις 9 το βράδυ.