A- A+
Attica Bank: Διάκριση για την κεφαλαιακή της επάρκεια
Στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών κατατάσσεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ως προς την κεφαλαιακή της ευρωστία (soundness) η Attica Bank σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσίευσε το περιοδικό The Banker για το 2011, στην οποία περιλαμβάνονται ένδεκα ελληνικές τράπεζες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με βάση το ίδιο κριτήριο, η τράπεζα καταλαμβάνει την 165η θέση ανάμεσα στις 1.000 κορυφαίες τράπεζες παγκοσμίως. Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη κατάταξη του 2010, η τράπεζα είχε καταλάβει την 166η θέση.

Σημειώνεται ότι για την κατάταξη των τραπεζών ως προς την κεφαλαιακή τους ευρωστία, λαμβάνεται υπόψη ο δείκτης ‘κεφάλαια προς ενεργητικό’.

Ως προς το συνολικό ύψος των κεφαλαίων πρώτης διαβάθμισης (Tier I Capital), η Τράπεζα καταλαμβάνει την 643η θέση παγκοσμίως.

Η διοίκηση της Attica Bank σημειώνει ότι η ανελλιπής συμμετοχή της τράπεζας στη λίστα των 1.000 κορυφαίων τραπεζών του περιοδικού The Banker τα τελευταία χρόνια και η κατάταξή της στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών ως προς την κεφαλαιακή της ευρωστία, αποτελούν επιβράβευση των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλονται για την διατήρηση των ισχυρών δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας και των υγιών μεγεθών της Τράπεζας, σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αντίξοες συνθήκες.