A- A+
Με προμήθεια η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών μέσω τραπεζών - Ποια δεν χρεώνει τίποτα
Από 0,30 έως 1,50 ευρώ διαμορφώνεται η προμήθεια που επιβάλλουν οι τράπεζες για πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του δικτύου τους, φυσικού και ηλεκτρονικού.

Οι προμήθειες είναι υψηλότερες όταν γίνεται χρήση του Ταμείου των καταστημάτων για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών και όταν επιλέγονται τα μετρητά αντί της χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού που τηρείται στην τράπεζα.

Η δωρεάν online επιλογή

Στον αντίποδα, η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων των τραπεζών, εκτός από ...ξεκούραστη είναι και από φθηνότερη έως και εντελώς δωρεάν ανάλογα με το κανάλι που θα επιλεγεί.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες πληρωμών που προσφέρει κάθε τράπεζα και οι χρεώσεις που επιβάλει, είναι οι εξής:

  • Alpha Bank

Μπορείτε να πληρώσετε τον ΕΦΚΑ μέσω του e-banking, αποκλειστικά με χρέωση καταθετικού λογαριασμού, με χρέωση 0,30 ευρώ ανά συναλλαγή.

Πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μπορεί να γίνει μέσω του myalphawallet.gr, με χρέωση επίσης 0,30 ευρώ ανά συναλλαγή.

  • Eurobank

Μπορείτε να πληρώσετε τον ΕΦΚΑ μέσω e-banking με άμεση χρέωση καταθετικού λογαριασμού, με χρέωση 0,30 ευρώ.

Αν έχετε ενεργοποιημένη την υπηρεσία «Δωρεάν Συναλλαγές» δεν υπάρχει χρέωση.

Εναλλακτικά, μέσω του www.livepay.gr δίνεται η δυνατότητα πληρωμής των εισφορών με πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα, με κόστος 0,30 ευρώ ανά συναλλαγή.

Εάν γίνει χρήση πιστωτικής κάρτας, δίνεται η δυνατότητα εξόφλησης σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

  • Εθνική Τράπεζα

Μπορείτε να πληρώσετε τον ΕΦΚΑ μέσω e-banking με άμεση χρέωση καταθετικού λογαριασμού, χωρίς καμία προμήθεια, εντελώς δωρεάν.

Ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα πληρωμής μέσω του www.simplepay.gr.

  • Τράπεζα Πειραιώς

Μπορείτε να πληρώστε τον ΕΦΚΑ μέσω του e-banking της τράπεζας είτε με χρέωση καταθετκού λογαριασμού ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Η προμήθεια ανά συναλλαγή ανέρχεται σε 0,50 ευρώ.

Οι ίδιες δυνατότητες (χρεωστική ή πιστωτική κάρτα) παρέχονται και μέσω του portal πληρωμών www.easypay.gr. Η προμήθεια ανέρχεται σε 0,50 ευρώ ανά συναλλαγή.